Een leaseauto overnemen

Als u op zoek bent naar een korte termijn lease bent u bij LeaseTrader aan het juiste adres! De eerste stap in het overnemen van een contract is de juiste auto met de daarbij behorende voorwaarden te vinden. Zie hiervoor onze lijst met aangeboden auto’s voor de juiste auto met het juiste maandbedrag. (NB:vaak is een leasemaatschappij ook bereid om kleine aanpassingen in een contract te doen bij een overname!) Als u op de gevonden auto klikt krijgt u een pagina met gedetailleerde gegevens van de auto. Via deze pagina kunt u reageren naar de aanbieder. U kunt hem uw contactgegevens sturen, waarna de aanbieder contact met u kan opnemen. U kunt dan uw verdere vragen stellen en eventueel een afspraak maken om de auto te bekijken. Samen met de aanbieder neemt u dan contact op met de leasemaatschappij. Deze zal van u de nodige gegevens vragen en als zij u accepteren als klant kan de administratieve overdracht geregeld worden. Feitelijk is deze procedure nauwelijks anders dan wanneer u een nieuwe auto bij een maatschappij gaat leasen.

Mogelijkerwijs vraagt de leasemaatschappij een bedrag aan administratiekosten voor de overschrijving. Over het algemeen betaalt u die maar u kunt hier ook over onderhandelen met de aanbieder.

Kijk voor verdere vragen ook onder 'vragen' in het menu links van deze pagina.

 

Een leaseauto aanbieden

Onze doelstelling is om leasen een stuk flexibeler te maken. Elk bedrijf heeft wel eens met het probleem te maken: een stilstaande leaseauto. Een flinke kostenpost. Terug naar de leasemaatschappij betekent bijna altijd een heel forse boete betalen. Soms lukt het dat een vertrekkende werknemer de auto met contract meeneemt naar de nieuwe werkgever. In de meeste gevallen lukt dat niet. Via LeaseTrader vindt u de partij die uw contract wil overnemen.

 

De eerste stap is de gegevens van uw leasecontract in te voeren in de database van LeaseTrader. U wordt d.m.v. een eenvoudig stappenproces naar de gegevens van de auto gevraagd. Ook vragen we naar uw bedrijfsgegevens en contact-informatie. Het invullen van een e-mailadres is noodzakelijk. Uw bedrijfs- en contactgegevens worden niet op de site vermeld! (zie ook onze privacy-policy). Vanaf een bedrag van slechts € 125 wordt na betaling uw auto opgenomen in de database van LeaseTrader en is deze voor potentiële overnamekandidaten op de site te vinden.

Als een overname kandidaat geïnteresseerd is in uw auto kan hij via de site rechtstreeks contact met u opnemen. Wij zorgen ervoor dat de contactgegevens van de kandidaat via e-mail bij u aangeleverd worden. Hierna kunt u rechtstreeks contact opnemen met de kandidaat en de verdere overdracht bespreken. Als de kandidaat de auto daadwerkelijk wil overnemen neemt u contact op met de leasemaatschappij. Beide partijen leveren de noodzakelijk documenten aan de leasemaatschappij en deze zorgt voor de verdere afwikkeling. De nieuwe kandidaat zal natuurlijk eerst door de leasemaatschappij geaccepteerd dienen te worden. Sommige leasemaatschappijen rekenen administratiekosten voor een overname. Over het algemeen betaalt de overnamekandidaat deze kosten.