Shortlease

Een shortlease overeenkomst bevindt zich tussen een huurovereenkomst en een leasecontract en combineert hiermee het gunstige prijsniveau van een leasecontract met de vrijblijvendheid in looptijd van een huurovereenkomst. Met shortlease huur je voor een korte periode een auto. Je betaalt een afgesproken maandbedrag inclusief een bepaald aantal vrije kilometers. Zo krijg je de flexibiliteit van een huurauto maar wel met alle faciliteiten van een leaseauto.

De short lease maandtarieven liggen gemiddeld iets hoger dan van het traditionele leasecontract. Bij een leasecontract teken je echter voor periode van 3 tot 5 jaar, wat gunstig is voor de maandelijkse lasten, maar je ook beperkt in je flexibiliteit van je wagenpark. Je kant immers niet zomaar afscheid nemen van een leaseauto zonder hier zwaar voor in de buidel te moeten tasten.
Een huurauto verschaft jede vrijheid om de auto in te leveren wanneer je dat wenst. Echter de maandlasten kunnen hierdoor behoorlijk oplopen als je voor een langere periode huurt.

Shortlease is ideaal voor startende ondernemers en organisaties die permanente flexibiliteit wensen in hun wagenpark. Shortlease wordt vaak gebruikt bij bijvoorbeeld een proeftijd of kortlopend dienstverband.

 

Looptijd
Leaseprijs
Bijtelling