Privacy

1. Algemeen
Dit privacybeleid beschrijft het beleid van LeaseTrader B.V. met betrekking tot het verzamelen, gebruiken, opslaan, delen en beschermen van uw persoonsgegevens. Dit Privacybeleid is van toepassing op de website LeaseTrader.nl (“Website”) en alle gerelateerde websites, applicaties, diensten en tools waarin naar dit beleid wordt verwezen (hierna te noemen “Diensten”), ongeacht de wijze waarop u toegang heeft verkregen, inclusief toegang of gebruik met behulp van mobiele apparatuur. LeaseTrader B.V. is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking in de zin van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Toestemming
Door gebruik te maken van LeaseTrader.nl en daaraan gerelateerde diensten, stemt u uitdrukkelijk in met het verzamelen, gebruiken, bekendmaken en bewaren door ons van uw persoonsgegevens, zoals beschreven in dit Privacybeleid en onze Algemene voorwaarden.

LeaseTrader kan dit Privacybeleid van tijd tot tijd wijzigen. Wij raden u dan ook aan deze regelmatig te lezen. Substantiële wijzigingen in ons Privacybeleid zullen wij mededelen op onze Website. Het gewijzigde Privacybeleid zal onmiddellijk van kracht zijn nadat deze voor het eerst op onze Website is geplaatst. Dit Privacybeleid is van kracht vanaf 25 mei 2018

 2. Welke persoonsgegevens verzamelen wij
Het verstrekken van persoonsgegevens aan LeaseTrader B.V. is niet verplicht. Je kiest zelf of je de persoonsgegevens wilt invoeren op onze website. Om gebruik te kunnen maken van een aantal diensten, zoals het reageren op een auto of het plaatsen van een advertentie is het invoeren van persoonsgegevens wel noodzakelijk. Als de invoer van gegevens wordt gevraagd, wordt aangegeven welke gegevens noodzakelijk zijn om van de dienst gebruik te kunnen maken en dus moeten worden ingevuld en welke gegevens optioneel zijn.

Door gebruik te maken van deze website stem je ermee in dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt op de wijze die in dit privacybeleid wordt aangegeven. Maak geen gebruik van de website of de diensten van LeaseTrader als je het er niet mee eens bent dat je persoonsgegevens door ons worden verwerkt en gebruikt.

Gegevens die wij automatisch verzamelen
Wanneer u onze websites bezoekt, onze applicaties, Diensten en tools gebruikt of op advertenties of overige content reageert, verzamelen wij automatisch de gegevens die naar ons worden gestuurd door uw computer, mobiele apparatuur of ander apparatuur waarmee u toegang heeft. Deze gegevens omvatten:

 

  • de unieke identificatie van het toestel of mobiele apparaat, soort toestel of apparaat, informatie over uw geografische locatie, informatie over computer en verbinding, statistieken betreffende bekeken pagina’s, verkeer van en naar LeaseTrader.nl, verwijzende URL, advertentiegegevens, en IP-adres; en
  • informatie die wij verzamelen met behulp van cookies.

 

Gegevens die u aan ons verstrekt
Wij verzamelen en bewaren alle gegevens die u op onze websites invoert of die u aan ons verstrekt wanneer u gebruik maakt van onze Diensten. Deze gegevens omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 

  • gegevens die u aan ons verstrekt wanneer u zich aanmeldt voor een account.
  • aanvullende gegevens die u mogelijk aan ons verstrekt via social media websites of diensten van derden;
  • andere gegevens die u genereert, of die horen bij uw account en uw gebruik van de website, applicaties, diensten en tools (zoals gebruik van functionaliteit om een advertentie te plaatsen, zoekopdrachten, bekeken en bewaarde advertenties of uw gebruik van de contactmogelijkheden bij een advertentie), daaronder begrepen gepseudonimiseerde informatie met betrekking tot het bellen van een aan u in een advertentie getoond telefoonnummer;
  • gegevens die worden verstrekt in het kader van geschillenbeslechting, correspondentie via onze websites of correspondentie die ons wordt toegezonden; en
  • gegevens over uw locatie en de locatie van uw toestel, inclusief unieke identificatiegegevens van uw toestel indien u deze dienst heeft ingeschakeld op uw mobiele apparaat.

 

3. Hoe gebruiken wij uw persoonsgegevens
U stemt ermee in dat wij uw verzamelde persoonsgegevens (zie hierboven) kunnen gebruiken voor de volgende doeleinden:

 

  • om u toegang te geven tot onze diensten en klantenondersteuning te leveren door middel van e-mail of per telefoon;
  • om onze diensten, content en advertenties op u af te stemmen, te meten en te verbeteren;
  • om contact met u op te nemen, via e-mail, push notificatie,  telefonisch, om u te informeren over onze diensten, ten behoeve van gerichte marketingactiviteiten, updates en promotionele aanbiedingen.

    Doorgifte van uw persoonsgegevens aan derden
    LeaseTrader B.V. zal je persoonsgegevens niet verkopen, verhuren of anderszins bekend maken aan derden, behalve in de volgende situaties:

 

Uitwisseling met dochtermaatschappijen. LeaseTrader B.V. kan jouw persoonsgegevens uitwisselen met haar dochterondernemingen, te weten Leasevergelijker. Jouw gegevens kunnen door LeaseTrader B.V. worden gecombineerd met gegevens die zijn verzameld in het kader van jouw aankoop of gebruik van producten of diensten van LeaseTrader B.V. of haar dochterondernemingen. Indien je bezwaar hebt tegen het uitwisselen en combineren van jouw persoonsgegevens met dochterondernemingen kun je dit melden via info@Leasetrader.nl.

Jouw toestemming. Je persoonsgegevens kunnen alleen door ons worden gedeeld als je daarmee hebt ingestemd. Sommige van onze diensten zijn van zodanige aard dat de gegevens van gebruikers in dit geval aanbieders kunnen worden gepubliceerd.. Hierbij valt te denken aan diensten waarmee gebruikers een leaseauto aanbieden.

Partners. Je persoonsgegevens worden bekend gemaakt aan de aanbieders van LeaseTrader B.V. op het moment dat je via de website reageert op een advertentie van de betreffende aanbieder. Deze derden mogen je persoonlijke gegevens gebruiken voor de verlening van de dienst waarvoor de gegevens bekend zijn gemaakt (tenzij anders aangegeven) en voor het toesturen van informatie over gelijksoortige producten en diensten. Zij zijn verplicht je gegevens vertrouwelijk te behandelen en ervoor te zorgen dat er voldoende maatregelen zijn getroffen om je persoonlijke gegevens te beschermen.

Verplichte bekendmaking. Je persoonlijke gegevens kunnen bekend worden gemaakt aan autoriteiten indien daarom op grond van de geldende wetgeving wordt verzocht. LeaseTrader B.V. kan in speciale gevallen, ongeacht je toestemming daarvoor, persoonsgegevens aan derden ter beschikking stellen. Speciale gevallen zijn bijvoorbeeld rechtmatige verzoeken van autoriteiten, dagvaardingen of gerechtelijke bevelen, handelingen om schade of fraude op te sporen of te voorkomen, of handelingen om de veiligheid van het netwerk en de diensten van LeaseTrader B.V. te garanderen.

Algemene statistieken. LeaseTrader B.V. verstrekt algemene statistieken aan haar partners om op deze manier trends en resultaten in kaart te brengen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om Populairste leaseauto’s, bezoekersaantallen, gebruikte zoektermen en hoe vaak op een bepaalde advertentie is geklikt. Deze algemene cijfers bevatten uiteraard geen persoonlijke informatie en worden alleen verstrekt aan betrouwbare partijen waarmee LeaseTrader B.V. samenwerkt.

Gegevens die u deelt op LeaseTrader.nl
Op onze website hebben gebruikers de mogelijkheid om advertenties en andere gegevens met andere gebruikers te delen, waardoor deze gedeelde informatie voor andere gebruikers toegankelijk wordt. Aangezien u op onze website ook in staat wordt gesteld om direct in contact te komen met een aanbieder of iemand die geïnteresseerd is in een leaseauto, raden wij u aan om na te denken over de manier waarop u uw persoonsgegevens met anderen deelt. U bent zelf verantwoordelijk voor de persoonsgegevens die u deelt via onze website en daardoor kunnen wij de privacy of veiligheid van de door u gedeelde gegevens met andere gebruikers dan ook niet garanderen.

Wij raden u sterk aan om, indien u onze website bezoekt vanaf een gedeelde computer of een computer in een internetcafé, na elke sessie uit te loggen. Wanneer u niet wilt dat de gedeelde computer u en/of uw gegevens onthoudt, dan zult u de cookies van uw websitebezoek moeten verwijderen.Hoe je je browserinstellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Onderstaand is één en ander stapsgewijs uitgelegd:

Cookies verwijderen in Internet Explorer
Ga naar het menu Extra > Internetopties > Algemeen. Klik onder Browsegeschiedenis op Verwijderen. Je wilt misschien niet alles verwijderen. Zorg dat in ieder geval Cookies aangevinkt staat en klik op Verwijderen.

Cookies verwijderen in Firefox
Ga naar Extra > Opties > Privacy. Klik op Uw recente geschiedenis wissen. Onder Details kun je aangeven wat je precies wilt wissen. Vink in ieder geval Cookies aan. Je kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier op ‘Alles’.

Cookies verwijderen in Chrome
Klik op het icoontje met 3 lijntjes rechts bovenin. Klik op Extra > Browsegegevens wissen. Zorg in ieder geval dat ‘Cookies en andere site- en plug-ingegevens verwijderen’ aangevinkt staat. Je kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier op ‘Alles’.

Cookies verwijderen in Safari
Klik op het radar icoontje rechts bovenin. Klik op preferences, ga naar “Privacy” en klik op “Remove All Website Data”. Je kunt ook op “Details” klikken en geselecteerde gegevens verwijderen.

4. Cookies

Cookiebeleid
LeaseTrader.nl maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schrijf van jouw computer, tablet, telefoon of ander apparaat waarmee je onze website bezoekt kan worden opgeslagen. Naast cookies bestaan er ook andere technieken die we kunnen inzetten. Voorbeelden zijn beacons en lokale opslag van je browser. De techniek is anders, de doelen zijn hetzelfde. Voor het gemak vatten we het samen onder de naam “cookies” in de rest van deze tekst. Door verder gebruik te maken van deze site stem je in met het cookiegebruik zoals hieronder beschreven.

Welke cookies gebruikt LeaseTrader.nl en waarom?
Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken, functionaliteiten te faciliteren en te verbeteren, statistieken te analyseren en om advertenties relevanter voor je te maken. De  cookies zijn  erg handig en helpen je bij het gebruik van onze site. Zo onthouden we bepaalde voorkeursinstellingen, beperken we routinehandelingen en maken we de advertenties die we tonen zo relevant mogelijk. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services.

Cookies worden niet alleen door onszelf geplaatst. Ook partners die onderdelen van onze site faciliteren kunnen cookies plaatsen. Dat gaat dan vooral om advertentie partners en social media partners.

Functionele cookies
We gebruiken functionele cookies die noodzakelijk zijn voor het gebruik van onze website. Bijvoorbeeld om te bepalen of je bent ingelogd, of je een reactie hebt geplaatst, of voor het gebruik maken van onze livechat,. We plaatsen ook een cookie waarin we vastleggen of je akkoord bent met het plaatsen van cookies, zodat we weten of we de melding moeten tonen. Naast de functionele cookies die we zelf plaatsen, gebruiken we ook derde partijen die een cookie al dan niet uit naam van LeaseTrader.nl plaatsen: Denk hierbij aan Zendesk (Zopim) voor analyses m.b.t. het gebruik van de site.

Statistiekencookies
We willen graag weten hoe onze website gebruikt wordt, zodat we het gebruik makkelijker en leuker voor je kunnen maken. Voor het bijhouden en analyseren van onze bezoekerstatistieken maken we gebruik van Google Analytics. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analyticsinformatie te gebruiken voor andere Google-diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. 

Socialmediacookies
Op onze website kunnen buttons zijn opgenomen om pagina’s of producten te promoten (“liken”) of delen  op sociale netwerken. Deze buttons werken met stukjes code die van deze netwerken zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van deze netwerken (die regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Uw huidige stand: Alle cookies toestaan (Noodzakelijk, Voorkeuren, Statistieken, Marketing). 

 

Advertentiecookies

Onze website laat je advertenties zien. Daarmee verdienen wij geld en financieren we onze website. Sommige advertenties (of videoboodschappen) maken gebruik van cookies. Deze advertenties worden door ons en door derden op onze website geplaatst. Adverteerders of de door hen aangestelde mediabureaus gebruiken cookies om het succes van hun campagne te meten, de interesses van bezoekers en hun voorkeuren te meten en bij te houden hoe vaak een advertentie al is vertoond en of erop geklikt is. Sommige adverteerders plaatsen cookies via meerdere websites om zo patronen te herkennen en een profiel samen te stellen. Dit stelt hen in staat om gerichter te adverteren en je relevantere advertenties te tonen. De cookies die door LeaseTrader.nl zelf geplaatst worden stellen ons en adverteerders in staat om advertenties op onze en andere websites beter af te stemmen op jouw interesses die we proberen in te schatten aan de hand van je surfgedrag op onze website.

Het is belangrijk om te weten dat zonder deze cookie-informatie ook nog steeds advertenties getoond worden. 

Wij werken samen met verschillende adverteerders en de door hen ingeschakelde tussenpersonen zoals mediabureaus en advertentieplatformen (AdExchanges). We willen de grootste speler op dit vlak, Google, er even uitlichten. Google en haar groepsmaatschappij DoubleClick presenteren in opdracht van ons advertenties op onze website. Zij plaatsen daarvoor ook cookies op je computer. Meer informatie over hoe Google gegevens gebruikt wanneer je onze sites gebruikt vind je hier. Onderstaande lijst toont een overzicht van andere derde partijen die cookies kunnen plaatsen:

4W MARKETPLACE SRL
Accordant Media
Acxiom
ad4mat® 
Adbrain LTD
Addition+
AddThis (formerly Clearspring)
ADEX 
Adform 
ADITION
AdLantic 
Admeta
Adobe 
AdRoll 
AdServerPub
Affectv 
AggregateKnowledge
Amazon Ad System
Amobee
AOL 
ARC 
Audience2Media
AudienceScience
BannerConnect
blinkx
BlueKai 
Captify 
Collective
Conversant
Crimtan 
Criteo 
DataXu
Delta Projects 
Digital Data Factory
Digitize 
eXelate
Exponential Interactive 
eyeota 
Facebook
Flashtalking
FLXone 
Google
HiMedia
Horyzon Media
IgnitionOne
Infectious Media
Intelligent Optimisations
Intent Media
iPromote
Krux
KUPONA media
Lagardere Publicite
Ligatus
LinkedIn
Lotame
Makazi
MaxPoint Interactive
MEDiA iQ
MediaMath
Mediascale GmbH & Co Kg.
Merchenta
Metrigo
Microsoft Advertising
Mobile.de GmbH
Mode Media
Moneysupermarket.com Group PLC
MyThings
Netmining
NEXT AUDIENCE GmbH
NextPerformance
Nugg.ad
OpenX
Pilot
Plista
Public-Idees
Quantcast
QUISMA
RadiumOne
Rocket Fuel
Sizmek Inc.
Smart AdServer
Sociomantic
Solocal Ad Exchange
The Trade Desk
Tradeads
TubeMogul
TURBO
Turn
Unanimis
Undertone
United Internet Dialog GmbH
VeAds
VeGenie
Vibrant Image
Vibrant In-Text
Videology
VisualDNA
VivaKi
Weborama
Xaxis
Xplosion interactive
Yieldr
Zanox
Ziff Davis 

De markt voor online advertenties is zeer dynamisch en er zijn veel partijen die hier een rol in hebben. De lijst is een momentopname. Een actueel overzicht kun je hier vinden. Je hebt dan tevens de mogelijkheid om per partij toestemming te geven voor het plaatsen van tracking cookies. Op het gebruik van cookies door andere bedrijven is het privacy- en cookiebeleid van het desbetreffende bedrijf van toepassing. 

Overige cookies
Naast de al genoemde types kunnen we ook cookies plaatsen die ons in staat stellen verschillende A/B-testen te kunnen doen, waarmee we nieuwe functionaliteiten testen.

Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat wij niet altijd inzicht hebben in de cookies die via onze website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze webpagina’s zogenaamde embedded elementen bevatten: dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via onze website getoond worden.

5. Toegang tot, bekijken en aanpassen van uw persoonsgegevens
Wij kunnen uw persoonsgegevens en accountgegevens niet wijzigen. U kunt uw gegevens zelf aanpassen door in te loggen op LeaseTrader.nl.

 Indien u uw account bij ons wilt sluiten, dan kunt u ons daartoe een verzoek sturen. Wij zullen uw verzoek verwerken binnen een redelijke termijn en uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. Anderzijds kunt u ook contact opnemen met ons voor het inzien van uw persoonsgegevens die wij opslaan en die niet direct raadpleegbaar zijn op LeaseTrader, tenzij LeaseTrader op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens niet gehouden is deze inzage te verschaffen. Om aan uw verzoek te mogen voldoen, hebben we het volgende van u nodig:

 

  • Een ondertekende versie van uw verzoek waarin uw contactgegevens en uw e-mailadres vermeld is
  • Een kopie van uw geldige legitimatiebewijs (na controle wordt deze vernietigd)

 

U kunt uw verzoek per e-mail versturen naar info@LeaseTrader.nl met de documentatie als bijlage, of via de post naar: LeaseTrader B.V., Hendrik figeeweg 1Y, 2031 BJ, Haarlem.

Wij kunnen hiervoor een vergoeding van kosten in rekening brengen; dit bedrag zal de wettelijke toegestane bedragen niet overschrijden. Indien uw gegevens feitelijk onjuist zijn dan wel onvolledig zijn of niet ter zake doen voor de doeleinden waarvoor wij uw gegevens verwerken, dan kunt u ons verzoeken om uw gegevens te wijzigen of te verwijderen. Dergelijke verzoeken zullen in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens worden behandeld. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u met ons contact opnemen, met als onderwerp ‘Verzoek Privacybeleid’:

 

  • via het Contactformulier, of
  • door te schrijven naar LeaseTrader B.V., t.a.v. Customer Support, Hendrik figeeweg 1Y, 2031 BJ, Haarlem.

 

6. Bescherming en opslag van uw persoonsgegevens
Wij beschermen uw gegevens met behulp van technische en administratieve veiligheidsmaatregelen om het risico van verlies, misbruik, onbevoegde toegang, openbaarmaking en wijziging zo klein mogelijk te maken. Hierbij kunt u denken aan firewalls, versleuteling van gegevens, en fysieke en administratieve toegangscontroles tot aan de data en servers. Indien u toch denkt dat er misbruik is gemaakt van uw account, dan kunt u contact opnemen met ons via het Contactformulier.

Wij bewaren persoonsgegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en verwijderen persoonsgegevens wanneer deze niet langer noodzakelijk zijn voor de hierboven beschreven doeleinden.

7. Andere informatie
Misbruik en ongevraagde commerciële communicatie (“spam”): Wij tolereren geen misbruik van onze Website. U heeft geen toestemming om andere gebruikers van LeaseTrader.nl toe te voegen aan uw mailinglist (e-mail of post), zelfs niet wanneer een gebruiker iets van u heeft gekocht, tenzij de betreffende gebruiker daar uitdrukkelijk mee heeft ingestemd. Mocht u merken dat iemand misbruik maakt van onze website (spam of spoof e-mails), dan verzoeken wij u om een e-mail te sturen naar spam@LeaseTrader.nl. Indien u denkt dat u een beveiligingslek in een door LeaseTrader gehoste website heeft ontdekt, dan verzoeken wij u om een melding te maken met een gedetailleerde toelichting

Het is niet toegestaan om onze communicatiemiddelen te gebruiken om spam te verzenden of op enige andere wijze content te verzenden die inbreuk maakt op onze Gebruiksvoorwaarden. Voor uw veiligheid scannen wij berichten automatisch en kunnen deze controleren op spam, virussen, phishing en andere schadelijke activiteiten of illegale of verboden content. We slaan berichten verzonden via deze middelen echter niet permanent op.

Derden: Tenzij uitdrukkelijk anders wordt bepaald in dit Privacybeleid, is dit Privacybeleid uitsluitend van toepassing op het gebruik en de doorgifte van informatie die wij van u verzamelen. LeaseTrader.nl heeft geen controle over het privacybeleid van derden dat mogelijk op u van toepassing is. Wanneer wij samenwerken met derden of tools van derden gebruiken om bepaalde diensten te verlenen, zullen wij uitdrukkelijk aangeven welk privacybeleid op u van toepassing is. We moedigen u daarom aan om vragen te stellen voordat u uw persoonsgegevens bekend maakt aan anderen.

Contact: Mocht u nog vragen hebben over LeaseTrader en onze Website dan kunt u contact met ons opnemen door hier te klikken.