Nieuws

Subsidie elektrische auto ook beschikbaar voor occasion lease

30 juni 2020

Er werd al enige tijd over gesproken in de wandelgangen: er zou een subsidie beschikbaar worden gesteld om elektrisch rijden in een occasion leaseauto extra te stimuleren. Zakelijke leaserijders profiteerden al langer bij het leasen van een elektrische auto, maar voor private lease was er nog geen regeling. Daar komt nu dus echt verandering in. 

De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) gaat op 1 juli 2020 in, maar is met terugwerkende kracht vanaf 4 juni 2020 te gebruiken. Het subsidiebedrag bedraagt 2000 euro voor een gebruikte elektrische auto. Je ontvangt het bedrag in maandelijkse termijnen op je bankrekening, voor een periode 4 jaar. Lever je de elektrische occasion leaseauto die je least eerder in? Dan stopt de subsidie. 

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet je aan enkele eisen voldoen. Hieronder lees je meer over de 6 belangrijkste eisen waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie. 

Lees meer

Prijsvergelijking: reizen met de trein of de elektrische auto

17 juni 2020

Sinds een aantal maanden werken we met z'n allen massaal thuis door het coronavirus. Er waren amper files en ook in het OV waren er nauwelijks reizigers te bekennen. Gingen mensen wel naar hun werk, omdat thuiswerken niet kon? Dan stapten veel treinreizigers tijdelijk in de auto. Maar wat als we straks weer meer naar kantoor mogen? Stap je dan straks wel weer in de trein? 

Dat is nog even afwachten. Een heleboel mensen hebben zo hun twijfels bij een trein vol met mensen. Hoe houd je op een druk station 1,5 meter afstand? Daarnaast is het reizen met mondkapje niet zo comfortabel. Maar door met de auto naar je werk te gaan, doe je het milieu geen groot plezier toch? En dat is ook een stuk duurder. In dit artikel gaan we bekijken of die gedachte klopt en vertellen we je graag meer of het reizen met de trein goedkoper is dan het reizen met een eigen elektrische auto.

 

Lees meer

Kun je een auto leasen met BKR registratie?

16 juni 2020

De BKR-registratie is iets waar veel mensen zich zorgen over maken. Een registratie bij het BKR krijg je tenslotte als je leningen afsluit of iets op afbetaling koopt. En met een BKR-registratie mag je minder lenen voor je hypotheek. Stel dat je een nieuwe telefoon aanschaft waarvan een deel van de afbetaling in het abonnement is verwerkt. Dit wordt als lening gezien indien het bedrag dat je nog moet betalen hoger is dan € 250,-. In dit geval wordt deze lening bij het BKR geregistreerd. Zo zijn er ook andere leningen die worden geregistreerd, waaronder het afsluiten van een leasecontract. Als je al een BKR-registratie hebt, mag je dan nog wel een auto leasen? Daar vertellen we je graag meer over.

Lees meer

6 voordelen van een tweedehands auto leasen

27 mei 2020

Als je toe bent aan een (nieuwe) auto, heb je een heleboel opties waar je uit kunt kiezen. Een van de eerste keuzes die je moet maken is of je een nieuwe of tweedehands auto koopt. Of kies je voor een lease auto, zakelijk of privé? En lease je dan een nieuwe auto of is occasion lease voor jou misschien veel aantrekkelijker? Bij dat laatste lease je een tweedehands auto. Dat kan zakelijk zijn, maar ook privé. 

Ik hoor je al denken... Het grote voordeel van leasen is toch dat je een gloednieuwe auto rijdt zonder dat je daarvoor in één keer een groot bedrag moet betalen? Waarom zou je dan kiezen voor tweedehands leasen? Hieronder geven we jou daar 6 goede redenen voor!

Lees meer

Eenvoudige tanken met de Ease2pay tank-app voor leaserijders

15 mei 2020

Leaserijders zitten over het algemeen veel achter het stuur en zijn daarom ook vaak te vinden bij tankstations. Met het tanken zelf ben je al even bezig, maar betalen met je tankpas neemt vaak ook enige tijd in beslag. Zo moet je nogal wat onthouden voordat je gaat betalen. Denk aan de kilometerstand, je pincode en het pompnummer… En daarbij moet je ook achteraan in de rij aansluiten. Dat moet eenvoudiger én vooral ook sneller kunnen, dachten ze bij Ease2pay. Zo ontstond het concept voor de Ease2pay-app. De app maakt het mogelijk om vanuit je auto te betalen, je hebt daarom geen pasje meer nodig. Dat laatste is zeker in tijden van corona extra prettig.

Lees meer

Eén enkele Nederlandse verzekeraar verlaagt de premie voor autoverzekeringen

13 mei 2020

Nu we door de coronacrisis vooral thuis moeten blijven, laten we de auto vaker staan. Misschien gebruik je je auto zelfs al een paar weken niet. Dan maak je kosten – denk aan de autoverzekering premie en de wegenbelasting, zonder dat je daar iets voor terugkrijgt. Hierdoor kun je je wellicht afvragen of de premie voor jouw autoverzekering iets kan worden verlaagd. Want hoorde je laatst niet dat er sinds het begin van de intelligente lockdown veel minder verkeersongevallen plaatsvinden op de weg? Je zou denken dat een autoverzekeraar dan ook veel minder kosten heeft.

Lees meer

Wat gebeurt er met de subsidie voor een elektrische auto tijdens de coronatijd?

7 mei 2020

“In afwachting van de coronacrisis zijn de klimaatplannen uitgesteld”. Die uitspraak van Minister Eric Wiebes van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zorgde voor nogal wat verwarring. Want wat heeft dit voor invloed op de subsidie voor particulieren die een nieuwe of gebruikte elektrische auto willen kopen of leasen? Geldt er voor die subsidie daarmee ook uitstel? In dit artikel geven we je graag antwoord op die prangende vraag. We beginnen bij het begin door je eerst meer uitleg te geven over de subsidie.

Lees meer

De gevolgen van private lease op je hypotheek

29 april 2020

Stel, je hebt een nieuwe auto op het oog en je denkt na over het afsluiten van een private lease contract. Dan maak je een keuze waar veel voor te zeggen is. Het fijne aan een leasecontract is dat je vooraf exact weet wat je maandelijks zult uitgeven aan je leaseauto. Daarnaast heb je geen onderhoud- en afschrijvingskosten, want die zijn voor de rekening van de leasemaatschappij. Hierdoor sta je dus nooit voor vervelende én kostbare verrassingen. Maar mocht je op zoek zijn naar een nieuwe woning, en heb je daarvoor een hypotheek nodig, dan is er nog wel iets wat je moet weten. Veel leaserijders zijn zich er namelijk niet van bewust dat je door het afsluiten van een leasecontract minder hypotheek kunt krijgen.

Lees meer