Veelgestelde vragen

Waarom Leasetrader?

LeaseTrader is dé marktplaats voor leaseauto's op internet. Dagelijks bezoeken bijna 1500 bezoekers  LeaseTrader.nl. Sinds de oprichting in september 2002 hebben duizenden bedrijven en particulieren via ons heel veel geld bespaard door een leasecontract over te doen aan een ander.

LeaseTrader wil u de grootste kans bieden om van uw leaseauto af te komen. Daarom vragen wij slechts een éénmalig bedrag voor het plaatsen van uw auto. Door geen 'fee' te vragen bij een geslaagde overname houdt u ruimte over om een geïnteresseerde kandidaat een incentive (bonus) te bieden als hij de leaseauto over wil nemen. Hiermee neemt de kans dat u snel van uw contract afkomt fors toe. Kunt u de leaseauto overdragen zonder bonus? Dan is het voordeel helemaal voor u!

Niet voor niets maken ook meer dan 50 leasemaatschappijen gebruik van LeaseTrader om hun eigen, en de leaseauto's van hun klanten via LeaseTrader aan te bieden.

Waarom mijn leaseauto aanbieden?

Een stilstaande leaseauto kost geld. Veel geld! De auto terug laten nemen door de leasemaatschappij betekent vaak een forse boete. Het vinden van een overname kandidaat via LeaseTrader kan je dus veel geld besparen.

Ook als je constateert dat er veel meer kilometers met een auto gereden worden dan in het contract is vastgelegd, is het praktisch om dit contract van de hand te doen. Via LeaseTrader vindt je ook weer de auto die beter bij uw situatie past.

Misschien wil je gewoon wel eens wat anders. Of misschien wilt het nieuwste model bestellen terwijl er nog twee jaar contract op uw huidige auto zit. Dank zij LeaseTrader ben je veel flexibeler en voordeliger uit.

Hoe lang duurt het voor mijn leaseauto wordt overgenomen?

Gemiddeld vindt 60 tot 70% van de aanbieders een geschikte overnamekandidaat binnen 3 maanden. Het kan per auto heel veel verschillen hoe vaak er op gereageerd wordt. Er zijn een aantal bepalende factoren voor het aantal reacties dat u kunt verwachten. Deze zijn o.a:

  • Hoe courant is de auto?
  • Hoe lang is de restlooptijd?
  • Wat is de relatieve prijs? (wordt deels bepaald door de oorspronkelijke looptijd)
  • Biedt u een extra 'incentive' ? (bonus)

Werkt mijn leasemaatschappij mee met de overname?

Vrijwel alle leasemaatschappijen werken mee aan een overname van een auto. De auto blijft namelijk zijn contract uitdienen en mogelijk krijgen zij er een nieuwe klant bij (als de overname kandidaat nog geen klant van de maatschappij is). Het is altijd verstandig om eerst met uw leasemaatschappij te overleggen voordat u de auto aanbiedt. 

Wat zijn mijn kosten?

Naast de eenmalige kosten van LeaseTrader, kan de de leasemaatschappij administratiekosten in rekening brengen voor het in orde maken van de overdracht. 

De papieren moeten geregeld worden, een credit check als de overnamekandidaat nog geen klant is, eventuele aanpassingen in het contract, contacten met de beide partijen, etc. Omdat veel maatschappijen er blij mee zijn dat het contract door blijft lopen en er een mogelijke nieuwe klant komt, verlenen ze deze service nog gratis.

Waarom een leaseauto overnemen?

Er zijn diverse redenen waarom het zo interessant is om een lopend leasecontract over te nemen:

Financieel voordeel
Diverse leasemaatschappijen bieden via LeaseTrader gebruikte auto's aan met forse kortingen. U rijdt een recente auto tegen een prijs die je nooit realiseert bij een nieuw contract. Daarnaast worden veel auto's door bedrijven aangeboden met een overnamebonus. Deze kan duizenden euro's bedragen. Als er geen bonus geboden wordt kan je hier natuurlijk altijd over proberen te onderhandelen. 

De kortere looptijd
Als we de keus hadden zouden we leaseauto's voor een korte termijn leasen. De meeste leasecontracten lopen inmiddels echter ongeveer 48 maanden om het maandtarief laag te houden. Je kan nu een auto over nemen voor een veel kortere periode en toch het maandtarief voor een vier jarig contract betalen!

De snelle beschikbaarheid
Als er een werknemer in dienst komt die geen auto uit het bestaande park krijgt, kan het maanden duren voordat een bestelde nieuwe auto beschikbaar is. Een dure voorloopauto of huurauto dient dan geregeld te worden. Op LeaseTrader.nl kan je de passende auto zoeken die beschikbaar is op het moment dat de werknemer in dienst komt. Geen extra geregel en een duidelijk financieel plaatje vanaf de eerste maand.

Het beperkte risico
Als je een nieuwe werknemer in dienst neemt is het vaak de vraag of deze slaagt. Hoe vervelend ook, van beide kanten kan het zijn dat de verwachtingen niet waargemaakt worden. Als dan een auto naar de wens van de nieuwe werknemer voor vier jaar is geleast, heeft een eventueel volgende werknemer een hele lange periode een auto die misschien niet zijn keus is. Beter is de werknemer een relatief korte tijd in een overgenomen auto te laten rijden. Na gebleken geschiktheid van de werknemer kan dan een nieuwe auto besteld worden.

Voor starters:
Starters zouden natuurlijk allemaal graag leasen. Er zijn immers al genoeg kosten te maken en een auto is dan niet altijd de beste investering. Een leasemaatschappij vraagt echter een (bank)garantie bij het leasen door een startende onderneming. Meestal over de nieuwwaarde van de auto. Een bankgarantie is weer een forse aanslag op de liquiditeit. En dat is net zo belangrijk voor een starter. Ook bij overname van een contract zal een maatschappij een garantie wensen. Echter, dat zal over het algemeen een garantie zijn over de boekwaarde van de auto op dat moment Deze is natuurlijk veel lager omdat er na één of twee jaar al fors op afgeschreven is. En dat is voor een starter mooi meegenomen!

Verandert het leasebedrag na overname?

Dat hangt er van af. Als je dezelfde looptijd hanteert en net zoveel kilometers rijdt als de aanbieder zal het contract meestal tegen dezelfde prijs overgenomen kunnen worden. Aanpassingen in looptijd en kilometrage kunnen een positief of negatief effect hebben op de leaseprijs.

Kan ik de leasetermijn wijzigen?

Ja, dit kan meestal wel.

Stel, je neemt iemand aan met een contract voor een jaar. Je weet natuurlijk nog niet of e.e.a. gaat lukken. Je zou het liefst een auto leasen voor twaalf maanden. Je vindt op LeaseTrader de passende auto voor deze persoon maar de resterende looptijd is negen maanden. Het is raadzaam om dan toch contact met de aanbieder op te nemen. Vaak is de leasemaatschappij bereid om een aanpassing in het contract te maken en dit te veranderen. Zo heb je alle zekerheid dat je na een jaar niet met een auto zit waar nog drie jaar contract aan vast zit. Als het contract met de medewerker omgezet wordt in een vast dienstverband kan hij/zij een nieuwe auto bestellen.

Ook aanpassingen in aantal kilometers per jaar zijn meestal mogelijk. E.a. kan wel invloed hebben op de leaseprijs, zowel in positieve als negatieve zin.

Kan ik een auto kopen op LeaseTrader?

LeaseTrader is geen leasemaatschappij. Wij hebben zelf dan ook geen auto's onder contract of te koop. De auto's die via LeaseTrader ter overname aangeboden worden zijn ook niet te koop voor het einde van het contract. Je bent hier natuurlijk wel aan het juiste adres voor het goedkoop leasen van een auto.