Een paar tips voor een optimaal resultaat

Het is natuurlijk van belang dat u uw auto zo gunstig mogelijk positioneert. U wilt uiteindelijk zo snel mogelijk van de auto af. Een paar tips om een optimaal resultaat te realiseren:

Wees zo volledig mogelijk

Iemand die zelf een leaseauto mag uitzoeken bij LeaseTrader zal zoveel mogelijk willen weten over de auto. Iemand met een caravan zal het belangrijk vinden of er b.v. een trekhaak onder zit. Een ander zoekt een specifiek soort bekleding, en weer een ander zal willen weten of er in de auto gerookt is. Alle informatie die over de auto beschikbaar is kan van belang zijn. Bekijk ook de advertenties die al op de website staan om een goede indruk te krijgen.

Gebruik goede foto's

Probeer altijd goede foto's van de auto te maken. De respons op auto's met een afbeelding is hoger als de respons op auto's zonder afbeelding. Een 'echte' foto verhoogt het gevoel dat iemand krijgt bij een auto die hij bekijkt. Als u nu nog geen foto's heeft kunt u de auto gewoon plaatsen'. U kunt de foto's eenvoudig achteraf toevoegen aan de auto.

Overweeg een bonus

Het aanbieden van een overnamebonus trekt altijd extra aandacht. Vraag je af wat iemand kan bewegen om uw auto over te nemen. Is de auto relatief gunstig geprijsd en is de restlooptijd niet zo lang meer (minder dan 24 maanden) dan kan je overwegen de auto eerst zonder bonus aan te bieden. Je kan altijd op een later moment alsnog een overnamebonus in het vooruitzicht te stellen.

Een overname bonus is een bedrag dat je de overname kandidaat toegeeft voor het overnemen van de auto. Vaak is dit een deel van de boete die aan de leasemaatschappij zou moeten worden betaald bij het inleveren van de auto

Hoe kan ik een bonus aanbieden (optie 1)

In het veld voor de bonus kan je het bedrag opnemen dat je aan de overname kandidaat wilt geven voor het overnemen van van je leasecontract. Dit veld kan ook gebruikt worden voor het vermelden van bijvoorbeeld winterbanden en/of andere extra die je bij het contract aanbiedt. 

Hoe kan ik een bonus aanbieden (optie 2)?

Je kan een bonus aanbieden en deze verwerken in het leasebedrag, zodat je een lager leasebedrag kan communiceren. In het veld voor de bonus geeft je dan aan:

"Bonus € .. Verwerkt in het leasebedrag".

Hieronder een voorbeeld hoe je de bonus in je leasebedrag kan verwerken, waarbij de oorspronkelijke leasebedrag € 449,00 en de resterende looptijd is 36 maanden en de bonus die we willen aanbieden is € 449,00. 

(Voorbeeld: € 449,00 / 36 mnd: € 12,47. Nieuwe leaseprijs € 449,00 - € 12,47: € 436,53)