Autolease

Autolease is in Nederland erg populair. De teller van het autolease wagenpark in Nederland stond in 2018 op zo'n 1.000.000 leaseauto's. Waarvan 68% personenauto's en 17% bestelauto's binnen de zakelijke lease. De resterende 15% wordt opgevuld door Private lease dat erg aan het groeien is. De leasebranche is vrij stabiel te noemen. De groei is de afgelopen jaren tussen de 0,5 en 1,5%. De branche wordt bijgestaan door de branchvereniging VNA.

Deze is in 1983 opgericht en zet zich in voor professionele autolease maatschappijen in Nederland: de VNA. Zij maakt zich sterk voor een gezond ondernemersklimaat in de zakelijke mobiliteit. De VNA heeft tot doel de ontwikkeling van autolease en wagenparkbeheer in Nederland te bevorderen en de belangen van haar leden te behartigen.

Voor autolease, kunt u op LeaseTrader.nl kijken. LeaseTrader is een Internet marktplaats, waar lopende autolease contracten worden aangeboden door leasemaatschappijen en hun klanten. De autolease contracten worden veelal aangeboden met een overnamepremie en vaak nog een aantrekkelijke bijtelling. Daarnaast is het overnemen van een lopend autolease contract voor startende-of niet kapitaalkrachtige ondernemingen en ZZP'ers eerder acceptabel voor leasemaatschappijen.

Looptijd
Leaseprijs
Bijtelling