Wat is "Financial lease"?

Door middel van Financial Lease kunt u een auto aanschaffen zonder in één keer een groot bedrag te moeten investeren vanuit uw bedrijf. 

Bij financial lease koopt u de auto, maar u bent pas officieel de eigenaar van de lease auto na afloop van het leasecontract. De leasemaatschappij betaalt de aanschafprijs exclusief BTW voor u. Gedurende de looptijd betaalt u maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij. Financial lease kan het best worden vergeleken met een lening bij de bank.

In het maand bedrag van financial lease zijn alleen de aflossing en rente van de lease auto opgenomen. De volgende zaken zijn niet inbegrepen in het leasecontract: 

  • Verzekering
  • Reparatie en onderhoud
  • Banden 
  • Belasting 

De aanschafprijs van de lease auto, de looptijd van het financial lease contract, het eventuele slottermijn, de gedane aanbetaling of inruil van uw huidige auto bepalen de hoogte van het leasebedrag per maand. Met een aanbetaling of een slottermijn die betaalt dient te worden, wordt uw maandelijkse leasebedrag lager.

Als lessee, degene die het contract afsluit, bent u economisch eigenaar van de lease auto. De leasemaatschappij is gedurende de lease periode juridisch eigenaar van de auto. Aan het einde van de looptijd heeft u de mogelijkheid om voor een symbolisch bedrag de lease auto over te nemen en hiermee heeft u dus het eigendom compleet in handen.

Financial lease is maandelijks duurder dan bijvoorbeeld operational lease, dit komt omdat u aan het einde van het leasecontract officieel de eigenaar bent van de auto.

De voordelen van financial lease: 

  • U betaald een vast maandbedrag, inclusief aflossing en rente
  • Aan het eind van de looptijd wordt u eigenaar van de lease auto
  • De BTW is aftrekbaar
  • Renteaftrek is mogelijk voor deze investering, dit maakt financial lease vooral voor jonge startende ondernemers interessant

Wacht niet te lang en reageer snel op de geschikte lease auto, zodat u snel kan rijden! Of klik aan de rechterkant op één van de aanbieders.